Αυτό το Σάββατοκύριακο γνωρίστε τα αρώματα και τις αισθήσεις που “ξυπνά” ένα ποτήρι Ασπρούδα από το Κτήμα Τζούρος. Ετοιμάστε αχνιστά μύδια και συνοδεύσετε τα με ένα λευκό ποτήρι κρασί μιας 100% Ελληνικής ποικιλίας σταφυλιών. Ποια είναι όμως η ταυτότητα της Ασπρούδας;
Καλλιεργείται κυρίως στη Στερεά Ελλάδα και σε συνολική έκταση άνω των 200.000 στρεμμάτων.
Το τσαμπί είναι μετρίου έως μεγάλου μεγέθους, πυκνόρραγο. Έχει χρώμα κοκκινοκάστανο και το βάρος του μπορεί να φτάσει τα 600 γρ. Η ρώγα του είναι κιτρινόλευκη και χυμώδης, με επιδερμίδα λεπτή αλλά ανθεκτική.
Ωριμάζει στα μέσα Σεπτεμβρίου και δίνει κρασιά φρουτώδη, με μικρή ή μεγάλη οξύτητα και αλκοολικό βαθμό, που επιδέχονται παλαίωση.
Στο υψόμετρο των 420 μέτρων, όπου βρίσκεται το Κτήμα Τζούρος, μπορεί να δώσει λευκά κρασιά με καλή ισορροπία ανάμεσα στην αλκοόλη και την οξύτητα.
Μύδια αχνιστά με λευκό κρασί
Για τα αχνιστά μύδια θα χρειαστείτε [Μερίδες για 4 άτομα]:
Υλικά
- 1.500 γρ. μύδια με κέλυφος καθαρισμένα
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 γρ. λευκό ξηρό κρασί
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Την υπόλοιπη συνταγή θα τη βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.
Μύδια αχνιστά με λευκό κρασί