Περιγραφή
Είναι ένα κρασί ανώτερης ποιότητας και ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που του δίνουν και τη μοναδική του ταυτότητα στον οινικό χάρτη των Ελληνικών ερυθρών οίνων. Χαρακτηρίζεται από υψηλή οξύτητα και δυνατό τανικό φορτίο. Μετά από την αρχική οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές και την δωδεκάμηνη ωρίμανση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια, δημιουργείται μπουκέτο από δαμάσκηνα, βανίλια και καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς. Συνοδεύει άψογα έντονα πιάτα με δυνατές εκφάνσεις στο γευστικό τους χαρακτήρα με βάση το κόκκινο κρέας, το κυνήγι και τις πικάντικες κόκκινες σάλτσες. Ιδανική θερμοκρασία 16°- 18° C.