Χρήσιμες συμβουλές για τους λάτρεις του λευκού και του κόκκινου κρασιού

front-photos-05

Ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για τους λάτρεις του λευκού και του κόκκινου κρασιού.

  1. Τα ποτήρια κόκκινου κρασιού έχουν συνήθως μεγαλύτερο μπολ, ώστε να δίνουν στο κρασί χώρο για να αναπνεύσει.
  2. Το ποτήρι κόκκινου κρασιού πρέπει να είναι γεμάτο κατά το 1/3.
  3. Τα ποτήρια λευκού κρασιού είναι γενικά στενά, αν και όχι τόσο στενά όσο τα ποτήρια σαμπάνιας (τύπου φλογέρα). Αυτό το σχήμα επιτρέπει στο κρύο κρασί να διατηρεί τη θερμοκρασία του.
  4. Το ποτήρι λευκού κρασιού πρέπει να είναι γεμάτο κατά το ήμισυ (1/2).
  5. Τα μπουκάλια κρασιού φυλάσσονται οριζόντια ώστε το υγρό να παραμένει σε επαφή με το φελλό. Αυτό κρατά το φελλό υγρό και εμποδίζει την είσοδο του αέρα στη φιάλη. Μόλις ένα κρασί τοποθετηθεί στη θέση του σε κάποιο ράφι στο κελάρι, ή σε οπουδήποτε άλλο σταθερό και ασφαλές σημείο, δεν θα πρέπει να το “ενοχλείτε” έως ότου είστε έτοιμοι να το πιείτε.
  6. Ποτέ δεν προτείνεται να προσφέρετε κρασί έως το χείλος του ποτηριού. Είναι πιο κομψό για ένα ποτήρι να είναι γεμάτο κατά τα δύο τρίτα (2/3).
  7. Τα κολονάτα ποτήρια χρησιμοποιούνται συνήθως τόσο για κόκκινα όσο και για λευκά κρασιά.
  8. Κρατώντας ένα ποτήρι κόκκινου κρασιού από το μπολ ζεσταίνει το κρασί ελαφρώς, επιτρέποντάς του να αναπνεύσει.
  9. Κρατώντας ένα ποτήρι λευκό κρασί από το μίσχο ή τη βάση βοηθάτε ώστε η θερμότητα του σώματός σας να μην επηρεάσει τη δροσερή θερμοκρασία του ποτού.
  10. Μία από τις τάσεις των ημερών μας είναι να πίνουμε κρασί από ποτήρια ιταλικού στιλ και όχι στα παραδοσιακά ποτήρια κρασιού (με μακρύ μίσχο).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.colincowieweddings.com/articles/engagements-celebrations/a-beginners-guide-to-wine